In deze jaren van bijwonen en chatten met mensen heb ik iets duidelijks bevestigd: wij maken in eerste instantie altijd deel uit van een abstracte intentie, en we moeten de foc ons en besluit om onze plannen uit de rol van waarheid te halen.

Het materialiseren van ideeën en het formuleren van verlangens wordt teruggebracht tot dit, in wezen: beslissen, inzetten en handelen.

Onlangs realiseerde ik me dat veel mensen intenties nog steeds verwarren met aanwijzingen. Dat ligt tot op zekere hoogte in onze aard. Een wil, een inspiratie, we zien het voorbeeld van iemand die een levensstijl leidt waar we naar verlangen en fantaseren hoe ons leven zou zijn als X zou gebeuren.

Dit is het begin van de reis, echt waar. Maar beginnen te lopen, weet je, is niet hetzelfde als de eindbestemming bereiken. Deze tekst, vernieuwend kort en direct naar de maatstaven van de schrijver van deze blog, neemt u mee in een parcours van 3 oefeningen om u meer kansen te geven uw doelen voor volgend jaar te verwezenlijken.

Of zelfs dit jaar, wie weet?

Wees je bewust van je intenties

Het goede deel van dit feest begint met onze verbeelding duizend – en in dit stadium raad ik aan de kippen zoveel mogelijk los te maken.

De eerste stap in deze reis is vaak de beste: dromen, enkele referenties vastleggen en daarin voelen wat de nieuwe werkelijkheid is die je in je leven wilt brengen.

Enkele vragen die je kunnen helpen bij deze bezinning!

  • Wat zijn de subtiele of grandioze kansen die de afgelopen weken op mijn deur hebben geklopt?
  • Welke stiekeme ideeën zijn er de afgelopen dagen door mijn hoofd gegaan – en ik, zonder op te letten, heb ik mezelf laten ontsnappen?
  • Wat is dat Grote Onmogelijke Idee dat, hoezeer ik ook doe alsof ik het niet wil, me altijd midden in de nacht komt porren?
  • Wie was de laatste persoon met wie ik sprak die een praktijk, een gewoonte of een levensstijl had die veel leek op wat ik echt zou willen hebben?
  • Hoe leeft deze persoon die levensstijl in de praktijk?
  • Als ik één enkel aandachtsgebied zou moeten kiezen om volgend jaar in mijn leven te ontwikkelen, wat zou dat dan zijn?
  • Welk aandachtsgebied, als het tot bloei komt en gecultiveerd wordt, zal voordelen, vreugde en goede veranderingen brengen in mijn leven als geheel?
  • Welke inkeer, frustratie of emotionele knoop wil ik volgend jaar niet in rekening brengen? En wat kan ik er nu, dit jaar, aan doen?

Mijn grootste aanbeveling voor deze stap is het creëren van een warm, authentiek en innerlijk ritueel om na te denken, na te denken en te baden in je abstracte wil.

In het begin kun je bijvoorbeeld denken dat je je graag energieker en meer beschikbaar zou willen voelen, met een veerkrachtiger lichaam. Dat is in eerste instantie een gezondheidsdoel, en dat zou heel goed zijn.

Je weet nog steeds niet hoe dit abstracte gevoel nu, op dat exacte punt in tijd en ruimte, in je leven zal gebeuren en materialiseren. Nog niet!

Daar geef je al om. Voorlopig bevinden we ons op het terrein van verbeelden en wensen.

Trek een middag of een rustige, energieke ochtend uit om je eigen ritueel van co-creatie te creëren.

Een ander heel goed idee om je verlangens te bevruchten is om Pinterest binnen te gaan, een map te maken met de naam “2019” of “mijn leven in 2019” en verschillende afbeeldingen op te slaan die, hoe grof ze ook zijn, iets bevatten (een kleur, een actie, een gevoel) dat je heel graag wilt beleven.

Zet een liedje op dat past bij de ideeën in deze map en blijf een paar uur in deze krachtpool. Dit zal, op dit moment, aansluiten bij je intenties en de volgende stappen vergemakkelijken, dat verzeker ik je.

Rationele geest te spelen

Om dit pad te vervolgen en je abstracte intenties in de praktijk te brengen, is het tijd om je Rationele Verstand in te schakelen en je te helpen je creatieve verlangens te groeperen, te categoriseren en op te ruimen.

Kijk naar de antwoorden die je gaf op de vorige vragen, ga je Pinterest-map in en begin de gelijkaardige voornemens te groeperen en er een meer tastbare vorm aan te geven.

Als je twintig voornemens hebt opgeschreven, besef dan: welke van deze ideeën zijn zusjes? Gelijksoortige en vergelijkbare dingen die tot één ding gegroepeerd kunnen worden? Welke voornemens zijn nu, vandaag, het meest vurig in je?

Schrijf elk van deze voornemens in het midden van een vel papier en begin met het in kaart brengen.

Je kunt verschillende dingen in het midden van dit blad schrijven. In het rijk der bedoelingen is er geen goed of fout.

Er is alleen wat je beweegt, wat je bezielt en de woorden die je vindt om het uit te drukken. “Een verfijnder mens worden” is een voornemen. “Me goed voelen in mijn eigen lichaam” is een ander.

Hier zijn enkele voorbeelden, min of meer abstract, om u te inspireren in de tweede stap van deze reis: maak een carrièrestap, schrijf een boek, breng meer tijd door met de kinderen, los het probleem Y op, creëer een financiële reserve, diversifieer uw kaart van professionele activiteiten, reis meer, cultiveer hobby’s die u goed doen, zorg dagelijks voor uw geestelijke gezondheid, versterk de banden met de vrienden.

De voorbeelden zijn legio en ze zijn net zo divers als de mensen die ze maken.

Schrijf elk voornemen in het midden van een ander blad.

Je kunt zoveel schrijven als je wilt, maar als goede perfectionist versterk ik altijd dat richting belangrijker is dan snelheid. Laat je niet verleiden om in één keer alle jaren van gemiste doelen te compenseren.

Het zal je meer pijn doen dan baten, geloof me. Schrijf nu, met kleine schetsjes aan de zijkanten en randen van het blad, enkele van de taken, projecten of veranderingen op die je kunt maken om dat voornemen in je leven vorm te geven.

Als je bijvoorbeeld hebt geschreven “zorgen voor mijn geestelijke gezondheid”, concentreer je dan een paar minuten op dat idee en maak een regenboog van manieren om dat in de praktijk waar te maken.

Je verbindt je voorlopig aan geen van hen. Je weegt gewoon je opties af.

Zie de zin uit het midden van uw blad als de bestemming waar u wilt komen en de opties van projecten en taken uit de randen van het blad als de specifieke wegen en vervoermiddelen die u zult kiezen om daar te komen.

Als het centrum van zijn blad een geografische plaats zou zijn, zou het bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk kunnen zijn.

De projecten zijn dan de routes die je neemt om er te komen. De manieren om op dezelfde plaats te komen verschillen sterk van persoon tot persoon, van het ene levensmoment tot het andere, van geval tot geval.

Schrijf verschillende projectopties op, sluit goed aan bij wat je echt wilt (en niet bij de conventionele manieren van de maatschappij om dat specifieke ding te doen), denk na over hun praktische beschikbaarheid (tijd, geld, energie, middelen en hulp) en doe deze ideeënregen voor al je voornemens.

Wat is het gewenste resultaat?

Intenties uitgestippeld en mogelijke paden in kaart gebracht, nu ontbreekt alleen nog de kers op je taart: de praktische, vaste en materiële beslissing waarvan het gewenste resultaat in je leven is.

Nu is het tijd om terug te gaan naar je mindmap, te kijken naar de zin die je in het midden hebt geschreven, en hem opnieuw op te schrijven. Deze keer met een duidelijk werkwoord en meer specifieke details over zijn wil.

Om een van de voorbeelden uit het voorgaande te nemen: stel dat u schreef: “meer tijd doorbrengen met mijn kinderen. ” Bedoeling uitstekend, nobel en zeer lovenswaardig – Maar nu?

Als dat gebeurt in jouw week, of in jouw dag, hoe gaat dat dan precies? Wat is het beeld dat in je opkomt als je eraan denkt? Op welke manier zal dit voornemen bestaan, in dezelfde hard, in je dagelijks leven? Wil je een uur van je ochtend besteden aan spelen met je dochter? Of elke avond dertig minuten verhaaltjes voorlezen aan je kind?

Boekt u een weekend (ochtend, middag of avond) om met uw kinderen een bijzonder, lekker en creatief uitje te maken? Of ga je binnenkort deze week met ze aan de slag met een knutselproject?

De ontwerpen en taken die u aan de randen van het blad hebt geschreven, waarmee u uw mindmap samenstelt, kunnen u helpen beslissen en begrijpen in hoeverre u precies klaar bent om dat idee tot leven te brengen. Misschien werkt u in het weekend en kunt u niet de hele zaterdagochtend met uw kinderen doorbrengen.

Wat kun je dan doen? Welke weg kun je bewandelen?

Denk na over die vraag en beantwoord hem op papier, schep hem naar de achterkant van het blad waar je bent begonnen met het maken van je mindmap: wat wil ik dat er in mijn leven gebeurt, op een praktische en zichtbare manier, wanneer dat voornemen is vervuld? Van alle mogelijke opties, voor welke heb ik meer middelen en meer beschikbaarheid?

Herschrijf je bedoeling door deze nieuwe zin in het midden van een ander blad te plaatsen.

Het oude abstracte “meer reizen” is nu veranderd in “elke maand een korte reis maken”. “Of, als je kunt, schrijf iets specifiekers: “elke maand een heel weekend reizen. ”

Het niveau van duidelijkheid is niet zo belangrijk als het feit dat je je volgende niveau van duidelijkheid hebt bereikt, of wel?

“De banden met vrienden aanhalen” kan in verschillende dingen veranderen: “elke vrijdag een vriend bellen voor de lunch” of “minstens één keer per maand een andere uitnodiging van mijn vrienden accepteren”.

Het zou kunnen zijn “bel een vriend om elke week te Skypen” of zelfs “bezoek zo-en-zo in het gebouw waar ze werken elke maandag. “Zodra je dit hebt gedaan, kijk je naar de projecten en taken die je in het eerste ontwerp van je mindmap hebt geschreven en bewerk en knip je diegene die niet langer zinvol zijn.

Nu je richting duidelijker is (en het praktische, zichtbare resultaat dat je in je leven wilt hebben verlicht, bewust, en definitief), zijn niet alle padopties meer haalbaar, wenselijk, of goed. Welke specifieke projecten en taken zullen dit nieuwe specifieke resultaat mogelijk maken?

Afhankelijk van de duidelijkheid van je doel, kunnen twee basistaken daar al voor zorgen. Wie de leiding heeft over dit feestje ben jij immers zelf. De enige vereiste is dat je je projecten en taken (de praktische, kleine en specifieke stappen) even duidelijk maakt als je gewenste resultaat.

Dus vanaf maandagochtend kijk je naar de taken op je definitieve kaart en weet je precies wat je moet doen. Veel succes!